Konsumtion av mjölkprodukter kan öka risken för äggstockscancer

En analys av 21 studier som har undersökt sambandet mellan äggstockscancer och konsumtionen av mjölkprodukter och laktos har funnit visst stöd för hypotesen att högt intag är förknippat med ökad cancerrisk. Resultaten av analysen, som publicerats i International Journal of Cancer, den officiella tidningen i International Union Against Cancer (UICC), har funnit att stödet var starkare i kohortstudier, jämfört med fall-kontrollstudier, som erbjuds varierande resultat.

Läs mer på Science Daily

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s