Äggstockscancer och kost

Studier visar att tekonsumtion och en hög konsumtion av grönsaker minskar risken att utveckla äggstockscancer. Kvinnor som drack två eller fler koppar te per dag hade en halverad risk att drabbas av äggstockscancer jämfört med kvinnor som sällan eller aldrig drack te. En hypotes är att det är antioxidanter i te som kan skydda mot cancer.

Kvinnor som dricker alkohol kan minska sin risk för äggstockscancer om de äter en kost rik på folat. Brist på folat kan öka risken att utveckla cancer och alkohol hämmar upptaget av folat, vilket gör att dessa kvinnor kan behöva äta mer folatrik kost för att få i sig tillräckligt av detta vitamin.

En hög konsumtion av laktos, särskilt från mjölk, visade sig öka risken för en viss typ av äggstockscancer. Risken att drabbas var fördubblad bland kvinnor som drack två glas mjölk per dag jämfört med de som inte drack någon mjölk alls.

Läs mer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s