Hjälp & stöd

Någon att prata med?

Behöver du prata med någon om cancer? Då kan du ringa Cancerfondens informations- och stödlinje på 020-59 59 59  eller skicka ett mail till infostodlinjen@cancerfonden.se
Samtalen är kostnadsfria och här kan du även beställa informationsmaterial.
Läs mer om Cancerfondens informations- och stödlinje

Rehabilitering

Bor du i Stockholms län kan du kontakta Centrum för cancerrehabilitering. De finns på Sabbatsbergs sjukhus och är ett multiprofessionellt team som arbetar långsiktigt med målet att du ska komma tillbaka till ett bra liv efter din cancerdiagnos. Hit kan du söka själv utan remiss.
Läs mer om Centrum för cancerrehabilitering

Du kan även be dig läkare om remiss till något av de rehabiliteringscentrum som finns i landet.  Det handlar då ofta om 10-12 dagars så kallad sluten vård.  Kontakta ditt landsting och hör vad som gäller just där, eftersom det tyvärr råder stor skillnad beroende på bostadsort. Läs om vad som gäller i Stockholms län

Exempel på några rehabaktörer:

Furuhöjdens rehabiliteringshem, Täby
Lydiagården, Höör
Rehabcenter Mösseberg, Falköping
Stiftelsen Mälargården, Sigtuna
Vidar Rehab, Järna

Patientföreningar

Gynsam
Gyncancerföreningarnas nationella samarbetsorganisation, ger stöd och råd.
Läs mer

Näracancer.se
Nära cancer.se har utvecklats för att skapa trygghet genom kunskap och gemenskap för unga anhöriga till någon som har cancer.
Läs mer

Nätverket för gynekologisk cancer
Ett nätverk av patienter, anhöriga och andra engagerade. Vill sprida kunskap och skapa debatt om gynekologiska cancersjukdomar. Majoriteten av de cirkaa 735 medlemmarna är kvinnor. Förutom patienter och anhöriga arbetar några inom vården som läkare, sköterskor, forskare och barnmorskor m m.
Läs mer

Svenska Ödemförbundet
Lymfödem i underliv och ben kan uppstå efter radikal operation vid äggstockscancer då man avlägsnat eller skadat lymfnoder eller lymfbanor. Ödemförbundet kan stötta och ge information.
Läs mer

Ungcancer

En ideell organisation för unga vuxna cancerdrabbade, 16-30 år. Arbetar för att förbättra unga vuxna cancerdrabbades levnadssituation.
Läs mer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s